Kemi

hastighed

08. december 2021 af ErDårligTilMat - Niveau: A-niveau

En der kan hjælpe med følgende?

Der gælder for en nedbrydning af peroxid at aktivitetsenergien er 17,4 kJ/mol. Hastighedskonstanten ved 25 grader celcius er 0,0027 s-1.

Hvad er hastighedskonstanten ved 65 grader celcius?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2021 af mathon

\begin{array}{llllll} \textup{Aktiveringsenergi:}\\&& \begin{array}{lcll} k_2&=&A\cdot e^{\frac{-E_a}{R}\cdot \frac{1}{T_2}}\\\\ k_1&=&A\cdot e^{\frac{-E_a}{R}\cdot \frac{1}{T_1}}\\\\\\ \ln(k_2)&=&\frac{-E_a}{R}\cdot \frac{1}{T_2}+\ln(A)\\\\ \ln(k_1)&=&\frac{-E_a}{R}\cdot \frac{1}{T_1}+\ln(A)\qquad\textup{subtraheres}\\\\ \ln(k_2)-\ln(k_1)&=&\frac{-E_a}{R}\cdot \left ( \frac{1}{T_2}- \frac{1}{T_1}\right )\\\\ \ln\left ( \frac{k_2}{k_1} \right )&=&\frac{-E_a}{R}\cdot \left ( \frac{1}{T_2}- \frac{1}{T_1}\right )\\\\\\ \ln\left ( \frac{k_2}{0.0027\;s^{-1}} \right )&=&\frac{-17.4\;\frac{kJ}{mol}}{0.008314\;\frac{kJ}{mol\cdot K}}\cdot \left ( \frac{1}{(273+65)\;K}- \frac{1}{(273+25)\;K}\right )\\\\ \ln\left ( \frac{k_2}{0.0027\;s^{-1}} \right )&=&0.831125\\\\ \frac{k_2}{0.0027\;s^{-1}}&=&e^{0.831125}\\\\ k_2&=&e^{0.831125}\cdot \left ( 0.0027\;s^{-1} \right )\\\\\\ k_2&=&0.0062\;s^{-1} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.