Fysik

Hvordan kan amperen være større på sekundærspolen?

10. december 2021 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Hvordan kan amperen være større på sekundærspolen end primærspolen i en transformer? Burde den ikke gøre det mindre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2021 af ringstedLC

Det kommer an på antal vindinger på de to spoler , altså transformationsforholdet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2021 af PeterValberg

Se eventuelt denne video om transformerligningen (tabsfri transformer) < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2021 af mathon

                    \small\begin{array}{llllll} \textup{Der g\ae lder}\\\textup{for en \textbf{tabsfri}}\\\textup{tranformer:}\\&& \large \frac{I_s}{I_p}=\frac{N_p}{N_s}\\\\&& I_s=\frac{N_p}{N_s}\cdot I_p\\\\ \textup{Hvis }N_p>N_s\\ \textup{er}&&I_s>I_p \end{array}


Skriv et svar til: Hvordan kan amperen være større på sekundærspolen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.