Kemi

pH for svag base

15. december 2021 af unicorn66 - Niveau: A-niveau

Jeg har ikke facit til denne opgave, så vil gerne se om i får det samme som mig. d

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2021 af Moderatoren

Hvad får du? Skriv din udregning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2021 af Christianfslag

K_s=\frac{[H_3O^+]}{c_s-[H_3O^+]}


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2021 af Christianfslag

K_s=\frac{[H_3O^+]^2}{c_s-[H_3O^+]}

Rettelse ^


Svar #4
15. december 2021 af unicorn66

Det er en meget lav koncentration. jeg får det angiveligt til 7.1


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2021 af mathon

Ved så lav koncentration
skal vandets egendissociation medregnes.


Svar #6
15. december 2021 af unicorn66

Ja ligepræcis jeg brugte rodformlen og vandsautoplrotolyse 1*10^-14.  Men får i nogenlunde det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2021 af janhaa

#0

Jeg har ikke facit til denne opgave, så vil gerne se om i får det samme som mig. d

Hva er facit?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2021 af janhaa

[OH-]=3*10-7 M

pH=6,52

pOH= 7,48

?


Svar #9
15. december 2021 af unicorn66

Jeg har desværre IKKE facit.

Men der er 5 valgmuligheder:  10     7.3     12     6.89     7.1


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. december 2021 af janhaa

Trolig pH = 7,3

der (OH-) = 2*10-7 M


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. december 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Det er en stærk base mht. til begge OH'erne, så de bliver begge afgivet:

[OH-] = 2 * 1,00*10-7 M = 2,00*10-7 M

Vi har så

pOH = -log(2,00*10-7) = 6,7

og det giver

pH = 14,0 - 6,7 = 7,3


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. december 2021 af janhaa

Hva med vannets auto-protolyse? Addition?


Svar #13
15. december 2021 af unicorn66

#10

Trolig pH = 7,3

der (OH-) = 2*10-7 M

Men hvorfor trorr du det skal give 7.3?


Brugbart svar (1)

Svar #14
15. december 2021 af janhaa

Se sveppalyf

Brugbart svar (0)

Svar #15
16. december 2021 af mathon

                   \small \begin{array}{llllll}&& \left [ OH^- \right ]=\left (2.0\cdot 10^{-7}+1.0\cdot 10^{-7} \right )M=3.0\cdot 10^{-7}\;M\\\\&& pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ]/M \right )=14+\log\left ( 3.0\cdot 10^{-7} \right )=7.5 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #16
16. december 2021 af janhaa

#15

                   \small \begin{array}{llllll}&& \left [ OH^- \right ]=\left (2.0\cdot 10^{-7}+1.0\cdot 10^{-7} \right )M=3.0\cdot 10^{-7}\;M\\\\&& pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ]/M \right )=14+\log\left ( 3.0\cdot 10^{-7} \right )=7.5 \end{array}

As I wrote in #8


Skriv et svar til: pH for svag base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.