Kemi

Bestemmelse af ethansyre-koncentrationen i husholdningseddike

17. december 2021 af Emma914 - Niveau: C-niveau

Hej :-)

Jeg er i tvivl omkring 2 spg. Og håber jeg kan få hjælp her, da jeg på forhånd har prøvet at google/læse mig frem.

Spg 1: Når man skal beregne ethansyreindholdet i masse%, kan man regne på 1 liter eddike. hvor stor en stofmængde ethansyre er der i 1 liter?

Spg 2: Beregn massen af denne stofmængde ethansyre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2021 af mathon

Det er en fordel at regne på 1 L ethansyre, da molaritets-tal og stofmængde-tal så er ens.

Masseberegning:
                                  \small m=n\cdot M=n\cdot \left (60.052 \;\tfrac{g}{mol } \right )


Svar #2
18. december 2021 af Emma914

Hej :-)

Er lidt i tvil over hvor du får det der tal i parantesen fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2021 af mathon

\small M_{CH_3COOH}=\textup{sum}\left ( \left \{2,4,2 \right \}\cdot \left \{12.011,1.008,15.999 \right \} \right )


Svar #4
18. december 2021 af Emma914

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Bestemmelse af ethansyre-koncentrationen i husholdningseddike

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.