Matematik

Gør rede for, at f'(1)=-2 og f(1)=-1

01. januar 2022 af Anonym0814 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal løse flg. ved ikke helt hvor jeg skal starte

"Givet linjen l, med ligningen: y = -2x+1, som er tangent til grafen for funktionen f i punktet P(1,f(1)). Gør rede for, at f'(1)=-2 og f(1) = -1"

Kan godt ca. formulere en redegørelse for hvorfor f'(1)=-2, men ved slet ikke med f(1)=-1

Håber nogen kan hjælpe:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2022 af Jones2929

Du skal jo bare sætte 1 ind i y

-2*1 + 1 = -2 + 1 = -1


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. januar 2022 af mathon

            \begin{array}{llllll} \textup{Tangentligning}\\ \textup{i }(1,f(1))\textup{:}\\&& -2x+ 1=y= -2x+ f(1)-(-2)\cdot 1\\\\&& 1=f(1)+2\\\\&&f(1)=-1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2022 af Jones2929

Mathon jeg har et spørgsmål, som jeg er lidt i tvivl om, som jeg tænker, at du kan svare på. Spørgmålet ligger under fysik. Tror du, at du kan kigge på det? Jeg ville være meget taknemmelig for hjælpen.


Svar #4
01. januar 2022 af Anonym0814

#1

Du skal jo bare sætte 1 ind i y

-2*1 + 1 = -2 + 1 = -1

tak


Svar #5
01. januar 2022 af Anonym0814

#2

            \begin{array}{llllll} \textup{Tangentligning}\\ \textup{i }(1,f(1))\textup{:}\\&& -2x+ 1=y= -2x+ f(1)-(-2)\cdot 1\\\\&& 1=f(1)+2\\\\&&f(1)=-1 \end{array}

tak


Skriv et svar til: Gør rede for, at f'(1)=-2 og f(1)=-1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.