Fysik

Beregn boldens fart efter et frit fald på 12,0 m.

02. januar 2022 af Safazz - Niveau: B-niveau

Beregn boldens fart efter et frit fald på 12,0 m.

Beregn dels dens kinetiske energi efter de 12,0 meters fald og dels dens potentielle energi.

Beregn  [E_{\mathit{kin}} + E_{\mathit{pot}}]  efter de 12,0 meters fald.

Kommentér resultaterne.

Vedhæftet fil: Billede.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2022 af mathon

               \small \begin{array}{llllll} v_{\textup{efter 12 m:}}&=&\sqrt{2\cdot g\cdot h}=\sqrt{2\cdot \left ( 9.82\;\frac{m}{s^2} \right )\cdot \left ( 12\;m \right )}=15.35(19)\;\frac{m}{s}\\\\ E_{mek}&=&E_{pot}+E_{pot}=m\cdot g\cdot \left ( H-(12\;m) \right )+\frac{1}{2}\cdot m\cdot \left ( 235.68\;\frac{m^2}{s^2} \right )\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2022 af mathon

Bemærk:
                    E_{mek}\textup{ er konstant}


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2022 af mathon

korrektion:

               \small \small \begin{array}{llllll} v_{\textup{efter 12 m:}}&=&\sqrt{2\cdot g\cdot h}=\sqrt{2\cdot \left ( 9.82\;\frac{m}{s^2} \right )\cdot \left ( 12\;m \right )}=15.35(19)\;\frac{m}{s}\\\\ E_{mek}&=&E_{pot}+E_{{\color{Red} kin}}=m\cdot g\cdot \left ( H-(12\;m) \right )+\frac{1}{2}\cdot m\cdot \left ( 235.68\;\frac{m^2}{s^2} \right )\\\\ \end{array}


Skriv et svar til: Beregn boldens fart efter et frit fald på 12,0 m.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.