Kemi

Kemi opgaver

07. januar 2022 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har lidt problemer med de følgende to opgave (:

Giv formlen af
a) en anion hvor S har en oxidationstal på -2
 

When ammnonium nitrate explodes, notrogen, stream, and oxygen gas are producered. If the explosion is carried out by heating one kilogram of ammnonium nitrate sealed in rigid bomb with a volume of one liter, what is the total pressure producred by the gases before the bomb ruptures. Assume that the reaction goes to completion and the final temperature is 500°C (3 significant figures).


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{a)} \\&H_2S \end{array}


Svar #2
07. januar 2022 af Lise123Lise

Og det er fordi at hver H giver 1 elektron til S? 

Og hvad så med den sidste opgave? Kan nemlig slet ikke lige gennemskue den.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textbf{b)} \\&& \underset{12.4933\;mol}{NH_4NO_3}\,_{\textit{(s)}}\;\longrightarrow \;\underset{49.9732\;mol}{\underbrace{N_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;H_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;O_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(g)}}}}\\\\&\textup{tryk}_{\textup{f\o r}}&\large p=\frac{n\cdot R\cdot T}{V}=\frac{\left (49.9732\;mol \right )\cdot \left ( 8.31446\;\frac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273.15+500)\;K \right )}{10^{-3}\;m^3}=321.244\;MPa \end{array}


Skriv et svar til: Kemi opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.