Matematik

Bestem x, så æskens rumfang bliver størst muligt.

11. januar 2022 af Frejace - Niveau: B-niveau

Hej, er der en som kan hjælpe mig med at løse spørgsmål b)? evt. med brug af Maple - men det er ikke nødvendigt. Jeg tænker ,at jeg skal bruge en formel for maksimum, men jeg kan ikke finde frem til en løsning. Tak på forhånd. 

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2022 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det lidt nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2022 af PeterValberg

Rumfanget beregens som længde · højde · bredde
Bredden er jo 20 - 2x
Længden 28 - 2x
højden x

V=x\cdot(20-2x)(28-2x)

hvis x = 0 har æsken ingen højde og hvis x = 10 ingen bredde

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
12. januar 2022 af Frejace

Tusind tak Peter, hvordan vil du så bestemnmne x, så æskens rumfang bliver størst muligt?

Mvh!


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2022 af PeterValberg

Bestem den afledede funktion og sæt denne lig med 0 i det givne interval

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Skriv et svar til: Bestem x, så æskens rumfang bliver størst muligt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.