Kemi

Find syrestyrke

02. februar 2022 af Geistmeister - Niveau: B-niveau

Spørgsmålet lyder: 

En syre har en Ks på 5.3. Angiv syrens styrkegrad. Kan syren bedst betegnes som værende stærk, middelstærk, svag, meget svag eller yderst svag. 

Mit umiddelbare gæt ville være at man skal finde pKs, og jeg ville bruge formlen pKs = -log(Ks). Dette ville give resultatet pKs = -0.725911. Men facitlisten siger at resultatet  4.79 * 10^-6 og derfor en svag syre. Dette forstår jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2022 af mathon

Har du ikke glemt 10'erpotensen i 5.3•10-x?


Svar #2
02. februar 2022 af Geistmeister

Det er det som står i opgaven. Jeg synes også at det virker mærkeligt, at der ingen potens er.


Brugbart svar (3)

Svar #3
02. februar 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Er det mon pKs-værdien der er 5,3?

-log(4,79*10-6) = 5,32


Svar #4
02. februar 2022 af Geistmeister

Det ville give meget mere mening. Jeg tror simpelthen at det er en fejl i opgaveformuleringen. Tusind tak for opklaringen.


Skriv et svar til: Find syrestyrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.