Matematik

En der kan hjælpe?

25. februar 2022 af Samfundsfagsfidusen - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til at løse de her: 

4x+2y=-2

x+5y=4


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2022 af ringstedLC

Isoler x eller y i den ene af dem og indsæt udtrykket i den anden. Fx:

\begin{align*} x+5y &= 4\Rightarrow x=4-5y \end{align*}


Svar #2
25. februar 2022 af Samfundsfagsfidusen

Men hvordan finder jeg så ud af hvad x og y er? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2022 af ringstedLC

... og indsæt udtrykket i den anden. Så har du kun én ubekendt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2022 af PeterValberg

Der er tale om to ligninger med to ubekendte...
Se eventuelt denne video < LINK >
I videoen diskuteres forskellige løsningsmetoder

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2022 af mathon

                     \small \begin{array}{llllll}&& 4\cdot (4-5y)+2y=-2\\\\&& 16-20y+2y=-2_{...osv...} \end{array}


Skriv et svar til: En der kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.