Matematik

funktion

06. marts 2022 af magipayer - Niveau: C-niveau

Hvordan finder jeg forskriften for f?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2022 af Anders521

#0 For at bestemme a i forskriften y = b·ax, benyt formlen for halveringskonstanten. Dernæst kan b bestemmes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2022 af mathon

                                \small \begin{array}{lllllll}&& y=&b\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{x}{X_{\frac{1}{2}}}}=\\\\&&& b\cdot\left ( \left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{X_{\frac{1}{2}}}} \right )^x=\\\\&&&b\cdot \left ( \left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{47}} \right )^x=\\\\&&& b\cdot 0.98536^x=\\\\&&100=&b\cdot 0.98536^3\\\\&&b=&\frac{100}{0.98536^3}=104.524\\\\\\&&y=&104.524\cdot 0.98536^x \end{array}


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.