Matematik

sandsynlighed og vektore

07. marts 2022 af matulde1 - Niveau: B-niveau

hvis en opgave lyder på 

" en linje går igennem punktet p(2,5) og har n= (-1/3) som normal vektor 

hvordan kan man så bestemme afstanden fra punktet a(7;20) hen til linjen l.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{linjen har} \\ \textup{ligningen:}\\&& \begin{pmatrix} -1\\3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-2\\y-5 \end{pmatrix}=0\\\\&& -x+3y-13=0\\\\ \textup{Punktafstand:}\\&&d=\frac{\left |-7+3\cdot 20-13 \right |}{\sqrt{1+3^2}} \end{array}\\\\


Svar #2
07. marts 2022 af matulde1

takker:)


Skriv et svar til: sandsynlighed og vektore

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.