Matematik

længden af radius og linjestykke

12. marts 2022 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, jeg sidder fast i denne opgave. Håber der nogle der kan hjælpe mig med alle tre opgaver, tak på forhånd. 

Se vedhæftet fil.

Vedhæftet fil: opgave 2.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2022 af Soeffi

#0. Indsætter redigeret billede.

Vedhæftet fil:2041272.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2022 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& {r_1}^2=|C_1C_2|^2+|C_1D|^2\\\\&& r_1=\sqrt{(1.13\;\mathrm{m})^2+(5\;\mathrm{m})^2}=5.13\;\mathrm{m} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2022 af ringstedLC

b)

\begin{align*} \left | AB \right | &= r_2-r_1 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2022 af ringstedLC

c) 

\begin{align*} A &= A_{udsnitBC_2D}-\bigl(A_{udsnitAC_1D}-A_{\triangle C_1C_2D}\bigr) \\ &= \pi\,{r_2}^2\cdot \frac{90^{\circ}}{360^{\circ}} -\Bigl(\pi\,{r_1}^2\cdot \frac{\theta }{360^{\circ}}-\frac{r_2}{2}\cdot 1.13\Bigr) \;,\;\theta =\angle C_1C_2D \\ A &= \frac{\pi\,{r_2}^2}{4} -\Bigl(\pi\,{r_1}^2\cdot \frac{\tan^{-1}\left (\frac{r_2}{1.13} \right ) }{360^{\circ}}-\frac{r_2}{2}\cdot 1.13\Bigr) \end{align*}


Svar #5
14. marts 2022 af Sofia0294

Hvad er r2??


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2022 af ringstedLC

#3: rettelse:

\begin{align*} \bigl| AB\bigr| &= r_2-\Bigl({\color{Red} r_1-\bigl | C_1C_2 \bigr |}\Bigr) \end{align*}

C2D er en radie, da det vandrette linjestykke er en tangent til cirkelbuen BD.

\begin{align*} \bigl| AB\bigr| &= \bigl|C_2D\bigr|-\Bigl(r_1-\bigl | C_1C_2 \bigr |\Bigr)\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2022 af Soeffi

#0. Løsning i Geogebra.

Vedhæftet fil:bue.png

Skriv et svar til: længden af radius og linjestykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.