Kemi

Opgaver i syre og base

13. marts 2022 af Eva12345678

Opgave 1) 

Beregn pH i en blanding af 0,1 phoshorsyre, 0,1 mol natriumdihydrogenphos-phat og 1 liter vand. 

Hjæælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{Pufferligningen:}\\&& pH=pK_{s1}+\log\left ( \frac{n_{H_2P{O_4}^-}}{n_{H_3PO_4}} \right )\\\\&& pH=2.12+\log\left ( \frac{0.1\;\textup{mol}}{0.1\;\textup{mol}} \right )=2.12 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2022 af janhaa

#0

Opgave 1) 

Beregn pH i en blanding af 0,1 phoshorsyre, 0,1 mol natriumdihydrogenphos-phat og 1 liter vand. 

Hjæælp

Hjælp, d var lett, hjælp


Skriv et svar til: Opgaver i syre og base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.