Matematik

Spørgsmål om stearinlys? tak på forhånd

14. marts 2022 af salem12 - Niveau: C-niveau

Et 24 cm højt stearinlys tændes. Efter 5 timer er stearinlysets højde 9 cm. Der er en lineær sammenhæng mellem stearinlysets højde og antallet af timer, lyset har brændt. 

a) Hvor mange timer har stearinlyset brændt, når dets højde er 6 cm?  

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2022 af Christianfslag

Et lineært sammenhæng kan beskrives med funktionsforskriften

f(x)=ax+b

Hvor x beskriver udviklingen i y per x, og b er udgangspunktet i y.

Du skal nu finde værdien a på baggrund af dine værdier.

Dette gøres ved

a=\frac{\Delta y}{\Delta x}

Herefter kan du regne svaret.


Svar #2
14. marts 2022 af salem12

Det forstod jeg ikke noget af ahahha. det vokser jo ikke den bliver mindre og mindre hver gang

mvh Salem


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2022 af Sveppalyf (Slettet)

På 5 timer er der blevet brændt 24cm - 9cm = 15 cm. Lyset brænder altså med en hastighed på 15cm/5timer = 3 cm/time.

Lyset skal altså brænde i yderligere 1 time for at gå fra 9 cm til 6 cm. Dvs. 6 timer i alt.

Du kan også løse opgaven ved at opstille en forskrift for lysets højde efter x timers brændetid. Forskriften bliver så

f(x) = 24 - 3x

og du løser så opgaven ved at løse ligningen f(x) = 6:

f(x) = 6  <=>

24 - 3x = 6  <=>

x = 6


Svar #4
14. marts 2022 af salem12

tusind tak for svar bby. du er en legende. livsredder tak Sveppalyf


Skriv et svar til: Spørgsmål om stearinlys? tak på forhånd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.