Matematik

Du skal vise med beregning, at hver malkeko i 1970 i gennemsnit producerede ca. 3900 kg mælk.

16. marts 2022 af Millo1234 - Niveau: 9. klasse

Jeg har ingen ide om hvordan jeg skal regne dette spørgsmål 

Du skal vise med beregning, at hver malkeko i 1970 i gennemsnit producerede ca. 3900 kg mælk.

Årstal                              1970
Mælkeproduktion (tons) 4280000 
Antal malkekøer             1094000 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2022 af AMelev

Hvis 10 malkekøer producerer 40 tons mælk, hvor meget producerer så 1 ko (i gennemsnit)?
Bemærk, at den totale mælkeproduktion er angivet i tons, så du skal omregne den gennemsnitlige produktion til enheden kg.


Svar #2
16. marts 2022 af Millo1234

Det giver mening. Men hvordan kan jeg lave det til en beregning. Det er jo meget lige til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2022 af SuneChr

Vis, om
\frac{4280000\cdot 10^{3}\, \, \textup{kg}}{1094000\, \, \textup{koeer}}=3900\, \frac{\textup{kg}}{\textup{ko}}                 (nøjagtighed i hele antal hundrederer).          


Skriv et svar til: Du skal vise med beregning, at hver malkeko i 1970 i gennemsnit producerede ca. 3900 kg mælk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.