Matematik

Bestem f'(x) af følgende funktion:

16. marts 2022 af Anonym706 - Niveau: B-niveau
Jeg skal bestemme f'(x) af følgende funktioner:

f(x) = 3/x - 1/x^2

Og

f(x) = -(kvadratroden af x^3) + 5

Hvordan gøres dette?
Jeg kender til differentialregning, men har ikke helt styr på differential regneregler.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2022 af janhaa

First

f ' = (-3/x^2) + (2/x^3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2022 af janhaa

Second

f = -x^(3/2) + 5

f ' = -1,5x^(0,5)


Svar #3
16. marts 2022 af Anonym706

Tak for det, men hvordan kommer man frem til svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2022 af janhaa

#3

Tak for det, men hvordan kommer man frem til svaret?

Brukt følgende regel;

(x^n)^, = nx^{n-1}


Skriv et svar til: Bestem f'(x) af følgende funktion:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.