Kemi

Ioner og molekyler

17. marts 2022 af johansen2094 - Niveau: C-niveau
En der kan hjælp med de er ioner er på var bund :-)

Svar #1
17. marts 2022 af johansen2094

Fil ved hæftet ????????
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2022 af Moderatoren

Prøv at læse om ioner her: https://www.studieportalen.dk/kompendier/kemi/atom/ioner

Og uddyb så dine problemer. Skriv fx, hvad du har prøvet at gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2022 af mathon

En syre afgiver hydroner (H+):

           \begin{array}{lllllll}\textbf{a)}\\&& NH_3\;+\;\underset{\textup{syre}}{\underbrace{H_2O}}\;\longrightarrow \;N{H_4}^+\;+\;OH^- \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2022 af mathon

           \begin{array}{lllllll}\textbf{b)}\\&&\underset{\textup{syre}}{ \underbrace{H_2SO_4}}\;+\;H_2O\;\longrightarrow \;HS{O_4}^-\;+\;H_3O^+ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts 2022 af mathon

           \begin{array}{lllllll}\textbf{c)}\\&&S{O_4}^{2-}\;+\;\underset{\textup{syre}}{ \underbrace{H_2O}}\;\longrightarrow \;HS{O_4}^-\;+\;OH^- \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. marts 2022 af mathon

           \begin{array}{lllllll}\textbf{d)}\\&&\underset{\textup{syre}}{ \underbrace{HCOOH}}\;+\;NH_3\;\longrightarrow \;HCOO^-\;+\;N{H_4}^+ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. marts 2022 af mathon

           \begin{array}{lllllll}\textbf{e)}\\&&CaCO_3\;+\;2\,\underset{\textup{syre}}{\underbrace{HCl}}\;\longrightarrow \;CaCl_2\;+\;H_2O\;+\;CO_2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. marts 2022 af mathon

            \begin{array}{llllllll}\textbf{f)}\\&\textup{Trin 1:}\\&&& \underset{\textup{svovlsyre}}{H_2SO_4}\;+\;\underset{\textup{vand}}{H_2O}\; \longrightarrow\;\underset{\textup{hydrogensulfation}}{HS{O_4}^-}\;+\;\underset{\textup{oxoniumion}}{H_3O^+ }\\\\ &\textup{Trin 2:}\\&&& \underset{\textup{hydrogensulfation}}{HS{O_4}^-}\;+\;\underset{\textup{vand}}{H_2O}\; \longrightarrow\;\underset{\textup{sulfation}}{S{O_4}^{2-}}\;+\;\underset{\textup{oxoniumion}}{H_3O^+ } \end{array}


Skriv et svar til: Ioner og molekyler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.