Matematik

integration ved substitution

17. marts 2022 af nutellaelsker - Niveau: A-niveau

til dette eksempel siger de at g(x) (altså den indre funktion) er x4+5, men jeg har lidt svært ved at se hvordan det er sådan? For ville x3 ikke lige så godt også kunne være den indre?

halp

Vedhæftet fil: Skærmbillede (412).png

Svar #1
17. marts 2022 af nutellaelsker


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2022 af peter lind

nej det er ej. med g(x) = x4+5 altså nævneren i brøken får du en simpelt nævner


Svar #3
17. marts 2022 af nutellaelsker

ved ikke om jeg har forstået dit svar :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2022 af peter lind

Brug g(x) = x4+5 bare klø på og se hvad du får. Så vil du forhåbentlig forstå


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2022 af janhaa

u = x+ 5

du = 4x3 dx

I = (1/4) int du/u = (1/4) ln(u) + c

etc...


Svar #6
19. marts 2022 af nutellaelsker

ahhhh ok tank u. 


Svar #7
19. marts 2022 af nutellaelsker

Men det også idt sjovt for har faktisk fundet ud af at der er forskelllige metoder til at int. ved. sub


Skriv et svar til: integration ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.