Kemi

Beregn pH

20. marts 2022 af Mille087 - Niveau: C-niveau

Hej, 

En som kan hjælpe mig? sider pænt fast

a) Beregn pH af en vandig 0,5 M HCI-opløsning. Er denne opløsning sur eller basisk? 

b) på samme måde som pH kan man definere pOH, pOH=log(OH-) og derfor er pH+pOH =14,0. Hvad er pOH i opløsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2022 af Krollo (Slettet)

a)

Opskriv reaktionsskemaet og brug nedenstående formel.

pH=-log([H_{3}O^+])

b)

pOH = 14 - pH


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2022 af janhaa

#0

Hej, 

En som kan hjælpe mig? sider pænt fast

a) Beregn pH af en vandig 0,5 M HCI-opløsning. Er denne opløsning sur eller basisk? 

b) på samme måde som pH kan man definere pOH, pOH=log(OH-) og derfor er pH+pOH =14,0. Hvad er pOH i opløsning?

pH = -log(0,5) = 0,3

dvs sur og syre


Skriv et svar til: Beregn pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.