Fysik

hjælp til opgave med curligbane

21. marts 2022 af ElskerCalculus - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg er i tvivl om hvordan jeg kan starte med opgaven. Hvem kan hjælpe?

Ift. opgave 2 og 3 hvordan kan jeg finde hastighederne når jeg ikke får angivet det i opgaveteksten?

Vedhæftet fil: opg3.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2022 af Sveppalyf (Slettet)

For konstant acceleration gælder

v2 - v02 = 2aΔs

b)

Sæt v = 0 (at stenen stopper lige præcis uden for feltet) og find v0 (sten 2's starthastighed).

c)

Brug samme formel, men sæt nu v til den værdi du fandt i b) (Vi antager: Sten1's sluthastighed = Sten2's starthastighed fra før), og find v0 (sten1's starthastighed).


Svar #2
21. marts 2022 af ElskerCalculus

Hej Sveppalyf.

Jeg prøver lige og vender tilbage. Tak skal du have :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. marts 2022 af peter lind

b) Det er en mindste hastighed, du skal beregne. Du skal beregne hvor stor hastigheden skal være for at den bevæger sig 1,83m'

c) Jeg kalder hastighen af curlingsten 1 ved sammenstødet v1 ved sammen stødet og v2 den nødvendige hastighed af v2(fra b). Beregn v1 af det fuldstændige elastiske sammenstød, hvor v1 skal findes af begyndelseshastigheden af den anden sten er 0 og sluthastgheden er v2 


Svar #4
21. marts 2022 af ElskerCalculus

Jeg har prøvet mig lidt frem og fået

b) 0.6m/s og c) 1.27m/s.


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. marts 2022 af Sveppalyf (Slettet)

b)

v0 = √( 2 * 0,01 * 9,81m/s2 * 1.83m ) = 0,6 m/s

c)

v0 = √( (0,6m/s)2 + 2 * 0,01 * 9,81m/s2 * 6,40m ) = 1,3 m/s


Svar #6
21. marts 2022 af ElskerCalculus

Tusind tak!

Har du mulighed for at hjælpe med denne? Jeg har løst (a) og (e).

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2042144


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2022 af Sveppalyf (Slettet)

I stedet for et bruge bevægelsesligningen v2 - v02 = 2aΔs, kan du bruge arbejdssætningen

A = ΔEkin

b)

F*Δs = ½m2v2 - ½m2v02

Hvis vi igen antager at den kun lige præcis har nok hastighed til at komme uden for feltet, så har vi v=0:

F*Δs = -½m2v02  <=>

km2g*Δs = -½m2v02  <=>

v0 = √( 2μkg*Δs )

Så vi kommer frem til det samme som før.


Skriv et svar til: hjælp til opgave med curligbane

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.