Matematik

funktioner

27. marts 2022 af vana78 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sammenhængen mellem bremselængden for en bil og bilens hastigheden er givet ved:

y= 0,005*x^2

 Hvor x er bilens hastighed målt i km/t og y er bremselængden målt i meter.

a) Med hvor mange procent øges bremselængden når hastigheden øges med 10%?

b) Med hvor mange procent skal hastigheden nedsættes for at halvere bremselængden? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2022 af mathon

                  \begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\& 1+r_y=(1+r_x)^2\\\\&1+r_y=1.10^2\\\\& r_y=1.10^2-1=0.21=21\%\\\\\\ \textbf{b)}\\& 1-0.5=\left ( 1+r_x \right )^2\\\\&0.5^\frac{1}{2}=1+r_x\\\\&0.7071=1+r_x\\\\& r_x=0.7071-1=-0.293=-29.3\% \end{array}


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.