Kemi

Hjælpe på vej ift opløsning af BaCl2•2H2O

30. marts 2022 af AAFFJJ - Niveau: B-niveau
Nogen der kan hjælpe mig lidt på vej i forhold til spørgsmålet: Hvordan man laver en halv liter 0,75M opløsning af BACl2•2H20.


Fordi jeg kan godt huske at det er noget med at vi skal bruge formlen c=n/v og formlen n=m/M.

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2022 af mathon

      m_{BaCl_2*2H_2O}=(0.500\;\mathrm{L})(0.75\;\mathrm{\tfrac{mol}{L}})\cdot (208.23\;\mathrm{\tfrac{g}{mol}+2\cdot 18.015\;\mathrm{\tfrac{g}{mol}})}=244.26\;\mathrm{g}


Svar #2
30. marts 2022 af AAFFJJ

Er stadig lidt usikker på hvad der er gjordt for at få 244.26 g.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2022 af janhaa

m(hydrat-salt) = 91,6 gram


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2022 af janhaa

m(hydrat-salt) = 91,6 gram


Svar #5
31. marts 2022 af AAFFJJ

#2
Never mind det er jo bare molarmassen.

Skriv et svar til: Hjælpe på vej ift opløsning af BaCl2•2H2O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.