Matematik

Højde

01. april 2022 af Bruger686 - Niveau: 7. klasse
Hvordan regner man højden af et akvarie?

I får lige lidt info her:
Længde = 60 cm
bredde = 40 cm
akvariet kan rumme 120 liter (= 120 kubik decimeter) vand.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2022 af ringstedLC

Hvis akvariet har form som et prisme:

\begin{align*} R &= h\cdot b\cdot l \\ \frac{R}{b\cdot l} &= \frac{h\cdot b\cdot l}{b\cdot l} \\ h &= ...\\ 120\,\textup{l}=120\,\textup{dm}^3 \;&,\; \textup{omregn }60\,\textup{cm}=\;?\,\textup{dm}\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2022 af StoreNord

Rumfang = L*B*H
Indsæt tallene som liter og decimeter.
Isoler H.


Skriv et svar til: Højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.