Kemi

Mængdeberegning af et stof (flydende form)

05. april 2022 af Katrine50 - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg sidder med en opgave og kan simpelthen ikke knække koden til hvordan den lige skal tackles.

Jeg har en reaktion, som er vedhæftet.

Ud fra den reaktion, skal jeg finde 1 Liter af det ene produkt, dichlordiethylsulfid ((ClCH2CH2)2S).

Jeg ved ikke helt hvordan opgaven skal tackles...

Jeg har kigget meget på formeln V = n * c, men kan ikke se hvor jeg skulle kunne finde n og c i en reaktion.

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2022 af janhaa

c = n/V


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2022 af janhaa

c må være oppgitt og n=1, evt n oppgitt


Svar #3
05. april 2022 af Katrine50

#2

c må være oppgitt og n=1, evt n oppgitt

Hverken c eller n er opgivet, det skal beregnes ud fra en reaktion åbenbart.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2022 af janhaa

Ok, men du trenger åpenbart mer info. D er æ 100% sikker på.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2022 af float

Google fortæller mig dichlordiethylsulfid er en gas.

For gasser gælder 1L gas = 22,4 mol.

Men hvorfor ikke ligge hele opgaven op det er tydeligt der mangler noget information som du har fået i noget tekst til opgaven


Svar #6
06. april 2022 af Katrine50

#5

Google fortæller mig dichlordiethylsulfid er en gas.

For gasser gælder 1L gas = 22,4 mol.

Men hvorfor ikke ligge hele opgaven op det er tydeligt der mangler noget information som du har fået i noget tekst til opgaven

Ja, men fordi det er ved 21 grader, så er det på flydende form. Og nej, der er intet information. Her er opgaven:

'Lav en syntese(hypotetisk) hvor det teoretiske udbytte af duchlordiethylsulfid er 1L.'

Der er simpelthent ikke mere til opgaven end det, desværre. Det er derfor jeg selv er lidt forvirret


Skriv et svar til: Mængdeberegning af et stof (flydende form)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.