Matematik

Differentialligning bestem f'(0)

06. april 2022 af dmsf - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er usikker på hvordan jeg kan bestemme f'(0) ved denne differentialligning(billede vedhæftet):

y' = 6-1/2y

Normalt ville man sætte 0 på x'ets plads?.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2022 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. april 2022 af peter lind

Du har glemt en vigtig oplysning nemlig at grafen går gennem  (0,8) Det betyder at y(0) = 8


Svar #3
06. april 2022 af dmsf

Hvad er fremgangsmåden, siden det er grafen for f der går igennem punktet (0,8), og ikke y'? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. april 2022 af Christianfslag

Forstår jeg det korrekt, at y' er den afledte af f, og hermed er y'=f'?


Svar #5
06. april 2022 af dmsf

ja, det er sådan jeg forstår det


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. april 2022 af SuneChr

# 3
Indsæt y = 8 i differentialligningen.
y' = 2  altså  f '(0) = 2


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. april 2022 af peter lind

Det betyder jo at y(0) = f(0) eller alment f(x) = y(x)

Du skal bare sætte oplysningerne ind så du får

y'(0) = 6-½y(0)


Svar #8
06. april 2022 af dmsf

Nå okay, ja, det var simpelt, og jeg var forvirret... Tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Differentialligning bestem f'(0)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.