Matematik

viser at linjen indeholder to punkter.

16. april 2022 af Morten19982 - Niveau: A-niveau

Hej, nogle der kan forklare mig hvordan jeg skal løse opgave a
Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: Skærmbillede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2022 af oppenede

Du skal finde en værdi af t så (x, y, z) giver koordinaterne for A.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2022 af ringstedLC

a) Linjens parameterfremst. er givet ved A:

\begin{align*} \begin{pmatrix}x_0\\y_0\\z_0\end{pmatrix} &= \begin{pmatrix} 4\\5\\1\end{pmatrix}\Rightarrow t=0 \end{align*}

Indsæt C i p.-fremst.:

\begin{align*} \quad \begin{pmatrix}x_C\\y_C\\z_C\end{pmatrix} &= \begin{pmatrix} 4\\5\\1\end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 2\\3\\6\end{pmatrix} \\ \left.\begin{matrix} x_C = 4+t\cdot 2 \\y_C = 5+t\cdot 3 \\z_C = 1+t\cdot 6 \end{matrix}\right\} &\Rightarrow t =\;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2022 af mathon

\begin{array}{llllll} \textup{kontrol:}\\&& \textup{solve}\left(\begin{bmatrix}6\\8\\7 \end{bmatrix}=\begin{bmatrix}4\\5\\1\end{bmatrix}+t\cdot \begin{bmatrix}2\\3\\6 \end{bmatrix},t \right ) \end{array}


Skriv et svar til: viser at linjen indeholder to punkter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.