Matematik

Hjælp til formel

02. maj 2022 af y817 - Niveau: B-niveau

Jeg kan simpelthen ikke huske hvilken formel jeg skal bruge. Se vedhæftet fil. 

Hvis du evt. kunne hjælpe med udregninger kunne det være til stor hjælp. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{a)}\\& \textup{bestem ligningen for den rette linje med h\ae ldningstal 5 gennem }(0,-7). \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. maj 2022 af mathon

               \small \begin{array}{lllllll}&& y=5\cdot x+b\\\\&&& -7=5\cdot 0+b\\\\&&&b=-7\\\\&& y=5x-7 \end{array}


Svar #4
02. maj 2022 af y817

#2

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{a)}\\& \textup{bestem ligningen for den rette linje med h\ae ldningstal 5 gennem }(0,-7). \end{array}

Kan hjælpe lidt med hvordan jeg gør det?? fordi jeg er lost 


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. maj 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{som du fors\o ger}&\textup{ at huske:}\\\\ \textup{tangentligning:}\\&y=g{\, }'(x_o)+g(x_o)\\\\& y=5\cdot \left ( x-0 \right )+g(0)\\\\&y=5x+(-7)\\\\\\& y=5x-7 \end{array}


Svar #6
02. maj 2022 af y817

#5

\small \begin{array}{llllll} \textup{som du fors\o ger}&\textup{ at huske:}\\\\ \textup{tangentligning:}\\&y=g{\, }'(x_o)+g(x_o)\\\\& y=5\cdot \left ( x-0 \right )+g(0)\\\\&y=5x+(-7)\\\\\\& y=5x-7 \end{array}

Hvordan bestemmer jeg så punktet, hvor den samme funktion har en vendetangent?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2022 af mathon

Vendetangent er hvor g''(x) = 0.


Skriv et svar til: Hjælp til formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.