Matematik

Rumfang og definere funktion med grænser i wordmat

14. maj 2022 af Jette1234567 - Niveau: A-niveau

Hej derude

Kan nogen hjælpe med, hvordan man definerer grænser i wordmat; det er ifht. delspørgsmål b, jeg har brug for at kunne definere dem.

Alternativt i geogebra; Jeg er med på, at ballonen er bredest, hvor funktionen har sit toppunkt, at den skal differentieres, sættes lig 0 og ganges med 2, men kan ikke få programmerne til at virke. 

På forhånd tak for hjælpen.

Vedhæftet fil: opgave 10.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2022 af StoreNord

I Geogebra:     skriv:  f(x) = Hvis(0 ≤ x ≤ 23, 0.126 (45 - x^1.2) x^0.5)
men husk:       kineserhatten kræver to tryk!


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. maj 2022 af SuneChr

Her er rumfanget (WoframAlpha), til sammenligning:SP 140520221552.JPG

Vedhæftet fil:SP 140520221552.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #3
14. maj 2022 af SuneChr

Og fra WolframAlpha:

\textup{b}=2\cdot \frac{1701\cdot 3^{\frac{5}{6}}}{85\cdot \sqrt[6]{5}\cdot17 ^{\frac{5}{12}}}=2\cdot11,7409809175...

# 1:  Vil GeoGebra kunne levere et resultat kun ved hjælp af hele tal?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2022 af StoreNord

Hvorfor skulle den ikke kunne det?
Underligt spørgsmål.

f(x) = Hvis(0 ≤ x ≤ 23, 126 (45 - x²) x5)               går da fint.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. maj 2022 af ringstedLC

#0: Du behøver faktisk ikke grænser for løse b). Men når f er defineret med grænser:

\begin{align*} &\textup{Beregn}\bigl(\textup{afledede}\bigl(f\bigr)=0,\,x,\,0\leq x\leq 23\bigr) \\&\rightarrow \left \{ x=8.606 \right \} \end{align*}

må der sættes grænser for x. Hvis der istedet skrives:

\begin{align*} x_0 &:= \textup{H\o jreside}\bigl(\textup{Beregn}\bigl(\textup{afledede}\bigl(f\bigr)=0,\,x,\,0\leq x\leq 23\bigr),\,1\bigr) \\&\rightarrow x_0 :=8.606 \\ &\textup{der s\aa \,kan bruges direkte i:} \\ b &= 2\cdot f(x_0)=...\end{align*}


Svar #7
15. maj 2022 af Jette1234567

Mange tak for alle svarene.


Skriv et svar til: Rumfang og definere funktion med grænser i wordmat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.