Matematik

Angive største Værdi M, som f antager på D

19. maj 2022 af Gwynbleidd - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, Tjek vedhæftet fil for selve opgaven. 

Funktion f, der hører til lyder: 

f(x,y)=x^2y^2-y^2-x^2+1

Hvordan finder man denne værdi og hvordan begynder man? På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2022 af SuneChr

Løs
∂ f (x,y)/∂x = 0 m.h.t.x
og
∂ f (x,y)/∂y = 0 m.h.t. y
Indsæt det nu fundne (x,y) i f (x,y)


Svar #2
20. maj 2022 af Gwynbleidd

Vil du bare have mig til lave partielt afledt med hensyn til de to variable?
Fordi jeg får jo bare 2 afledte funktioner. Hvor får du de “nu funde (x,y)” fra?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2022 af Anders521

#2 Han vil ikke have, at du "bare" tager den partielle afledede af mht. x og y. Bemærk, at han har skrevet et ligningssystem op, dvs.

                                     ∂f(x,y)/∂fx = 0 ⇔ 2xy2 - 2x = 0                                                                                                                               ∂f(x,y)/∂fy = 0 ⇔2x2y - 2y = 0                                                                                        Løses systemet fås punkterne (0, 0), (-1, 1), (-1, -1), (1, 1) og (1, -1) - de fire sidste punkter ligger på randen af D1. Da D1 er en begrænset og afsluttet mængde skulle af en af punkterne give et globalt maksimum, dvs. den største (funktions)værdi M1.


Skriv et svar til: Angive største Værdi M, som f antager på D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.