Matematik

rette linjer og cirkler

06. juni 2022 af chapman - Niveau: B-niveau

hej jeg er lidt forvirret omkring en opgave som jeg ikke helt ved om jeg har lavet rigtigt. 

en cirkel har centrum i c(5,7) og radius =1 
en linje i har ligningen y=2x-2 

bestem afstanden fra linje i til punktet c 

er det så rigtig forstået at man gør sådan her? 

\sqrt{(2x^2-5^1)^2+(7^2-(-2)^1)^2}


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2022 af mathon

Nej det er ikke rigtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. juni 2022 af mathon

                 \begin{array}{lllllll} \textup{linjen }\\&&l\textup{:}\quad ax-y+b=0\\\\ \textup{har fra }\\ \textup{punktet }\left ( x_o,y_o \right )\\ \textup{afstanden:}\\&&d=\frac{\left | a\cdot x_o-y_o+b \right |}{\sqrt{a^2+1}} \end{array}


Svar #3
06. juni 2022 af chapman

okey tak :) jeg prøver 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2022 af ringstedLC

#0: Det ligner noget med afstandsformlen. Den bruges til afstanden mellem to punkter.

Du har to distanceformler, der kan bruges til afstanden mellem et punkt og en linje; formel (73) og (74), afhængigt af formen på linjens ligning. Her anvendes (73):

\begin{align*} \textup{dist}(P,l) &= \frac{\left | a\,x_1+b-y_1 \right |}{\sqrt{a^2+1}} \;,\,P=\bigl(x_1,y_1\bigr)\;,\;l:y=a\,x+b \end{align*}


Svar #5
06. juni 2022 af chapman

#4 i min formel samlig er 73 0g 74 om grafen for logaritmefunktionen men tror alligevel jeg fandt den du referrer til :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. juni 2022 af ringstedLC

#5: Korrekt og undskyld, - jeg overså din uddannelse.


Skriv et svar til: rette linjer og cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.