Matematik

eksponentielle funktion

06. juni 2022 af rouj0017 - Niveau: C-niveau

redgør for egenskaber i en eksponentielle funktion f(x)= b.ax

herunder betydning for konstanterne a og b ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2022 af mathon

egenskab for en
eksponentiel funktion:
                                          \small \small \begin{array}{lllllll}&& y_n=y_o\cdot a^n\quad a=1+r\quad \textup{a kaldes fremf\o ringsfaktoren.}\\\\&& y_n=y_o\cdot (1+r)^n\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2022 af Anders521

#0 Konstanterne a og b er to positive tal. Ganges dem sammen fås et positivt tal.  Afhængig om 0 < a < 1 eller a > 1 er f enten voksende eller aftagende.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2022 af mathon

               \small \begin{array}{lllllll} y{\, }'=\ln(a)\cdot y \end{array}


Skriv et svar til: eksponentielle funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.