Matematik

Antallet af skæringspunkter mellem to cirkler

09. juni 2022 af Thilda2022 - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Hvordan finder man antallet af skæringspunket mellem to cirkler?

Vh. Thilda


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2022 af mathon

Når \small C_1  og  \small C_2 er centrerne og \small R og \small r er radierne
gælder:
                   \small \begin{array}{llllll} \left | C_1C_2 \right |>R+r&&\textup{ingen sk\ae ring}\\\\ \left | C_1C_2 \right |=R+r&&\textup{udvendig tangering}\\\\ R-r<\left | C_1C_2 \right |<R+r&&\textup{to sk\ae ringer}\\\\ \left | C_1C_2 \right |=R-r&&\textup{indvendig tangering}\\\\ \left | C_1C_2 \right |<R-r&&\textup{ingen sk\ae ring} \end{array}
        


Svar #2
09. juni 2022 af Thilda2022

#1 Tak for dit svar mathon.

Hvad er en indvendig tangering?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. juni 2022 af oppenede

At den mindste cirkel ligger inde i den store og at de tangerer.

Der er også et tilfælde mere:

|C1C2| = 0 og R = r            - Uendelig mange skæringer (to ens cirkler)


Svar #4
10. juni 2022 af Thilda2022

#3 Ej det havde jeg slet ikke tænkt på kunne lade sig gøre! Mange tak for hjælpen??

Skriv et svar til: Antallet af skæringspunkter mellem to cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.