Fysik

Bestem strækning ud fra hastighed og acceleration

23. juni 2022 af LJM - Niveau: B-niveau

En bil kører med 80/0 km/t, bremser med -3,33m/s^2. Bestem strækningen bilen tilbagelægger før den står stille. 

Jeg har selv forsøgt mig med

s=v/2*a          

Jeg omregner 80 km/h til m/s ved: 80^2/3,6=1777

s=1777m/s / 2*-3,33m/s^2

s = -276,05

Derefter skal jeg regne samme regnestykke, men med hastighden 160 km/h

der får jeg at s= 1104,2 m

Jeg synes det lyder som nogle store bremselængder. Gør jeg noget galt? og i så fald hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. juni 2022 af mathon

Ja - du gør noget galt.

                                          s=\frac{v^\mathbf{{\color{Red} 2}}}{2\left |a \right |}

og
                                         1\;\mathrm{\frac{km}{t}}=\frac{1}{3.6}\;\mathrm{\frac{m}{s}}
 


Svar #2
23. juni 2022 af LJM

.

Svar #3
23. juni 2022 af LJM

Hmm ja, det har du ret i. Men jeg regnede jo med det: 80^2
Så det ændre vel ikke på noget

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. juni 2022 af mathon

                \begin{array}{lllllll}&& \left \{ 80\;\mathrm{\frac{km}{hr}}, 160\;\mathrm{\frac{km}{hr}}\right \}\blacktriangleright \left \{ 22.2222222\;\mathrm{\frac{m}{s}}, 44.4444444\;\mathrm{\frac{m}{s}}\right \} \end{array}


Svar #5
23. juni 2022 af LJM

Så jeg udregner fra km/h til m/s først og opløfter så i 2. Det giver selvfølgelig god mening
Tak for hjælpen

Brugbart svar (1)

Svar #6
24. juni 2022 af Eksperimentalfysikeren

Du havde 802/3,6. Det skulle være enten (80/3,6)2  eller 802/3,62.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. juni 2022 af ringstedLC

#0: Bemærk iøvrigt at:

\begin{align*} v_{1} &= k\cdot v_{2} \\ {v_1}^2 &= k^2\cdot {v_2}^2 \\ 2\, |a|\,s_1 &= k^2\cdot 2\,|a|\,s_2\;,\;v^2=2\, |a|\,s \\ s_1 &= k^2\cdot s_2 \\v_{160}={\color{Red} 2}\cdot v_{80} &\Rightarrow s_{160}={\color{Red} 2}^2\cdot s_{80} \end{align*}

hvilket er basisviden ved køreundervisning.


Skriv et svar til: Bestem strækning ud fra hastighed og acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.