Kemi

Volumen

23. juni 2022 af Loimadsen - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, nogen der kan hjælpe med:

Angiv det originale volumen af en 200 mM vandig opløsning af NaCl, der ved fordampning efterlod 0,150 mol ren NaCl.

Fik selv til 30 mL, men svaret er 750 mL. Hvilken formel og fremgangsmåde bruger jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2022 af Soeffi

#0. Du har formlen: C = n/V ⇒ V = n/C = (0,15 mol)/(200 10-3 mol/L) = 0,15/0,2 L = 0,75 L = 750 mL.


Svar #2
23. juni 2022 af Loimadsen

Tusind tak! Jeg var kommet til at gange kan jeg se.


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. juni 2022 af mathon

           \small \begin{array}{llllll} \textup{oprindeligt volumen:}&&V=\frac{0.150\;\mathrm{mol}}{200\cdot 10^{-3}\;\mathrm{\frac{mol}{L}}}=0.75\;\mathrm{L}=750\;\mathrm{mL} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. juni 2022 af Soeffi

#2. Tusind tak! Jeg var kommet til at gange kan jeg se.

Husk at se om enhederne stemmer.


Skriv et svar til: Volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.