Matematik

Volumen af omdrejningslegeme

15. august 2022 af Jeppe123455 - Niveau: A-niveau

Sidder med denne opgave, som volder mig nogen forståelsesproblemer. Kan meget vel være mig der misforstår opgaven. Har denne funktionen, hvor når jeg læser opgaven, forstår det som en figur der er drejet om x- og y-aksen. Dog har jeg svært ved at bruge formlen for drejning om y-aksen med de informationer jeg har. Nogen der kan hjælpe. 

Opgave er vedhæftet


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} V_y=&2\pi\cdot \int_{0}^{1}x\cdot \left ( 1-x^4 \right )\mathrm{d}x=\\\\& 2\pi\cdot \int_{0}^{1}\left ( x-x^5 \right )\mathrm{d}x=\\\\& 2\pi\cdot\left [ \frac{1}{2}x^2-\frac{1}{6}x^6 \right ]_0^1=\\\\& 2\pi\cdot\left ( \frac{1}{2}-\frac{1}{6} \right )=\\\\& 2\pi\cdot\frac{3-1}{6}=\\\\& \pi\cdot \frac{2}{3}=\\\\&\frac{2\pi}{3} \end{array}


Svar #2
15. august 2022 af Jeppe123455

Tak var forvirret rundt i noter, fandt formel og det gav mening efter jeg fik læst det ordentlig, men dejligt med en gennemgang af det regnestykket. Tak

Skriv et svar til: Volumen af omdrejningslegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.