Matematik

Vektorer i planet

18. august 2022 af Jeppe123455 - Niveau: A-niveau
Har 2 opgaver. Det er simpelthen så lang tid siden jeg har arbejdet med vektorer, så er en smule i tvivl og opgave 5/7 har jeg prøvet mig frem

Opgaver vedhæftet
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. august 2022 af ringstedLC

Opg. 5/8: Brug samme metode som i 5/7, da den er korrekt besvaret.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. august 2022 af ringstedLC

Opg. 5/7 kan også beregnes med Pythagoras:

\begin{align*} \left | \overrightarrow{AB} \right | &= \sqrt{\bigl(b_1-a_1\bigr)^2+\bigl(b_2-a_2\bigr)^2} \\ \left | \overrightarrow{AB} \right |^2 &= \bigl(b_1-a_1\bigr)^2+\bigl(b_2-a_2\bigr)^2 \\ \textup{hypotenusen}^2 &= {\textup{katete}_1}^2+{\textup{katete}_2}^2\quad \textup{(Pythagoras)} \\ \textup{hypotenusen} &= \sqrt{{\textup{katete}_1}^2+{\textup{katete}_2}^2} \end{align*}


Svar #3
18. august 2022 af Jeppe123455

Jeg prøver. Kan altid ligge billede op igen

Svar #4
20. august 2022 af Jeppe123455

Har nu lavet 5.8. Forstår jeg rigtigt?

Opgave vedhæftet

Brugbart svar (1)

Svar #5
20. august 2022 af ringstedLC

Det passer jo fint med din figur og er korrekt.

\begin{align*} \overrightarrow{BA}+\overrightarrow{AC} &= \overrightarrow{BC}\quad\textup{indskuds\ae tningen} \\ \overrightarrow{BC}&= \binom{-1-(-2)}{-2-3}=\binom{1}{-5} \end{align*}


Svar #6
20. august 2022 af Jeppe123455

Også en super god regel, tak 


Skriv et svar til: Vektorer i planet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.