Matematik

Vektorer i planet

18. august 2022 af Jeppe123455 - Niveau: A-niveau
Hej

Opgave er vedhæftet
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2022 af ringstedLC

Opg. 5/12: 

\begin{align*} \overrightarrow{AC}=\binom{-3}{5} &= \binom{x_C}{y_C}-\binom{x_A}{y_A} \\ \binom{x_C}{y_C} &= \binom{-3}{5}+\binom{x_A}{y_A} \\ \binom{x_C}{y_C} &= \binom{-3+x_A}{5+y_A} \\ \end{align*}

Kontrol: Afsæt A og tegn vektor AC så den starter i A. Vektorens pil er så punkt C.


Svar #3
20. august 2022 af Jeppe123455

Kan du godt efterfølgende plusse A koordinaterne med AC vektoren, eller forstår jeg forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. august 2022 af ringstedLC

#3: Man "plusser" ikke. Man lægger sammen eller adderer.

Ellers forstår du det rigtigt. Ved brug af stedvektorer:

\begin{align*} \overrightarrow{OA}+\overrightarrow{AC} &= \overrightarrow{OC} \\ \binom{x_A}{y_A}+\binom{-3}{5} &= \binom{x_C}{y_C} \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Vektorer i planet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.