Matematik

Funktioner

18. august 2022 af louiselykkegaard556 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hej,
Er der nogen der ved hvad en funktionsbeskrivelse er?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2022 af ringstedLC

En funktionsbeskrivelse kaldes også en funktionsforskrift:

\begin{align*} \underset{\textup{navn}}{\underbrace{\textup{\textbf{\textit{f}}(unktion)} }} \underset{\textup{variabel}}{\underbrace{(x)}} &= \underset{\textup{forskrift}}{\underbrace{2x+4}} \end{align*}

Denne forskrift læses som: "Funktionen f af x er 2 gange x plus 4.

Til højre for lighedstegnet står der, hvad funktionen "gør" ved det x som der vælges. Eksempel:

\begin{align*} \underset{\textup{navn}}{\underbrace{\textup{\textbf{\textit{f}}(unktion)} }} \underset{\textup{variabel}}{\underbrace{(x)}} &= \underset{\textup{forskrift}}{\underbrace{2x+4}} \\ f(x) &= 2x+4 \\ "3"\;\textup{v\ae lges som }x:f({\color{Red} 3}) &=2\cdot {\color{Red} 3}+4 \\ f(3) &= 10 \end{align*}

f(3) er en funktionsværdi.


Svar #2
18. august 2022 af louiselykkegaard556 (Slettet)

Hej
Kan nogen ikke forklar det med forstår ikke helt

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2022 af SuneChr

En funktionsbeskrivelse kan, omvendt, også være funktionen beskrevet i tekst/ord.
Lad os sige, at Louise skal passe en isbod. Hun får 4 kr for at møde op og 2 kr, for hver is hun sælger.
Med ovenstående funktion vil f (x) være det Louise tjener i alt, når hun sælger x is.
 


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.