Matematik

sætte fælles faktor udenfor parentes?

25. august 2022 af swishbaby - Niveau: B-niveau


er der nogle som kan forklare mig hvordan man step by step kommer frem til svaret i de to første opgaver hvor man skal sætte fælles faktorer udenfor parentes? Jeg synes det er nemmere når opgaverne kommer med lidt simplere opgaver som fx 5w + 5v men lige de 4 her kan jeg ikke gennemskue


 


Svar #1
25. august 2022 af swishbaby


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. august 2022 af Anders521

#0 & #1 

Du har at 10p + 15q = 2·5p + 3·5q = 5·(2p + 3q)


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllllll} &&&&2\cdot {\color{Red} a}\cdot b-7\cdot {\color{Red} a}\cdot c={\color{Red} a}\cdot \left ( 2b-7c \right )\\\\ 3\cdot {\color{Red} 2x}\cdot ax+5\cdot {\color{Red} 2x}={\color{Red} 2x}\cdot \left ( 3ax+5 \right )&&&&{\color{Red} 6y^2}\cdot 2y+3\cdot {\color{Red} 6y^2}={\color{Red} 6y^2}\cdot \left ( 2y+3 \right ) \end{array}


Skriv et svar til: sætte fælles faktor udenfor parentes?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.