Matematik

spørgsmål

04. september 2022 af Sil1979 - Niveau: B-niveau

jeg kender vinkel A, som er 58, så kender jeg hypotenisen 13 og så kender jeg modstående katete b som er 9..hvordan kan jeg så finde lille a og Vinkel B,og ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2022 af ringstedLC

Brug Pythagoras:

\begin{align*} a^2+b^2 &= c^2 \\ a^2+9^2 &= 13^2 \end{align*}

, vinkelsummen:

\begin{align*} \angle A+\angle B+\angle C &= 180^{\circ}\\ 58^{\circ}+\angle B+90^{\circ} &= 180^{\circ} \end{align*}

og "?":

Vedhæft et godt billede af opgaveteksten, istedet for at risikere en forkert afskrivning.

Skriv også en sigende titel! 


Skriv et svar til: spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.