Fysik

bohr teori - bølgelængde

10. september 2022 af Marianoerholt - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har et spørgsmål til en opgave, som jeg ikke lige kan regne ud hvordan jeg skal formulere :D

spørgsmnålet lyder: "Ved hvilket spring opnås den absorptionslinje med størst bølgelængde: Springet fra niveau 2 til 3 eller springet fra niveau 2 til 6? Forklar det observerede med Bohrs teori."

Jeg ved at springet fra niveau 2 --> 3 giver den absorptionslinje med størst bølgelængde, men kan ikke helt dreje hvordan jeg skal forklare det ud fra Bohrs teori :s

Nogle der kan hjælpe? :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2022 af mathon

                   \begin{array}{lllllll} \textup{Bet\ae nk:}\\&& E=h \cdot f=\frac{h\cdot c}{\lambda}\\ \textup{og dermed:}\\&&E\cdot \lambda=1239.84\;\mathrm{eV\cdot nm} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2022 af mathon

\small E og \small \lambda er omvendt proportionale.

\small E_{2\rightarrow 3}< E_{2\rightarrow 6 }\; \Rightarrow\; \lambda_{2\rightarrow 3}> \lambda_{2\rightarrow 6 }


Svar #3
10. september 2022 af Marianoerholt

Tak for hjælp! Min opgave er nu skrevet og sendt afsted ??

Skriv et svar til: bohr teori - bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.