Matematik

Omsætning af malervarer

12. september 2022 af annebif27 - Niveau: B-niveau

pgave 4

Omsætning af malervarer hos forhandlerkæden Flu¨gger kan i perioden 2009-2013 med tilnærmelse beskrives ved modellen

f(x) = 125,7x + 1447,hvor f(x) er omsætningen i mio. euro, og x er antal a°r efter 2009.

a)  Hvad fortæller tallet 1447 om omsætningen?

b)  Hvor meget steg omsætningen hvert a°r ifølge modellen?

c)  Hvilket a°r kom omsætningen over 2500 mio. euro, hvis udviklingen var fortsat?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2022 af ringstedLC

a)

\begin{align*} f(2009)=f(0) &= 125.7\cdot 0+1447 \\ f(2009) &= 1447\,\textup{(mio.\,euro)} \end{align*}

b)

\begin{align*} \textup{Stigning pr.\,\aa r} &= a \,\textup{(mio. euro)}\;,\;f(x)=a\,x+b \end{align*}

c) Løs ligningen:

\begin{align*} f(x)=2500=125.7x+1447 \Rightarrow x &=...\\\Rightarrow \textup{\aa r} &= 2009+x \end{align*}


Skriv et svar til: Omsætning af malervarer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.