Kemi

Hvordan løser jeg det

17. september 2022 af lksfj - Niveau: A-niveau

Jeg kan ikke rigtig se hvordan man laver "d". Især dette med at vise at enheden er bar^-1. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Du har ΔHo og ΔSo fra spørgsmål b) og c), og du kan så beregne ΔGo ved 575oC med formlen

ΔGo = ΔHo - TΔSo

Du kan så finde K med formlen

ΔGo = -RT lnK

Enheden på K finder du udfra reaktionsligningen. Husk at faste stoffer ikke indgår i reaktionsbrøken

K = pSO2(g)2 / pO2(g)3

Så enheden bliver bar-1.


Skriv et svar til: Hvordan løser jeg det

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.