Matematik

liniær funktioner

17. september 2022 af Oralebrormand - Niveau: C-niveau

En lineær funktion ?? har hældningskoefficienten 3. Grafen for ?? går igennem punktet (−1, 10).

bestem en forskrift for ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2022 af StoreNord

En lineær funktion:        f(x)=ax+b            har hældningen 3       og  går gennem (-1,0)
altså er      f(-1) = 3*(-1) + b = 0
Løs ligningen    3*(-1) + b = 0    med hensyn til b.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2022 af ringstedLC

#1: ... altså er:

\begin{align*} f(-1)=3\cdot (-1)+b &={\color{Red} 10} \\ b &= ... \\ f(x) &= ... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2022 af StoreNord

Ja


Skriv et svar til: liniær funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.