Matematik

Hvorhenne indhenter rød, blå?

23. september 2022 af Excel10 - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke finde en formel lige til den her


Svar #1
23. september 2022 af Excel10

Den her er også med


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2022 af Eksperimentalfysikeren

Rød løber hurtigere end Blå, så Rød indhenter Blå.  Derfor må Rød løbe 200m længere end Blå.

Kald hastighederne u for Rød og v for Blå. Afstandene, de er løbet er r og b.

Der gælder så, at r = b+200m, r = t*u og b = t*v, hvor t er løbetiden.

Herfra kan man regne t ud og derudfra r og b.


Svar #3
23. september 2022 af Excel10

Skal jeg så bare sætte tallene ind? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2022 af Eksperimentalfysikeren

Ja og så løse ligningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2022 af mathon

Efter 4 baneomgange + 14.286 m efter B's startsted i løbsretningen.


Skriv et svar til: Hvorhenne indhenter rød, blå?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.