Matematik

Areal af hus samt sidevægge som skal males

26. september 2022 af shain - Niveau: 9. klasse
Jeg skal have hjælp til opgaverne fra a) til d) Jeg ridser dem op hvordan jeg tænker det skal regnes.

a) Areal af en sidevæg 15,80* 2,50= 39,5 m2?

b) højden af gavl 6,30-2,5=3,80 m 3,30* 7,60/2= 14,44 m2?

C) Samlet areal: er det 2 gange areal gavl+ 2 * sidevæg+ 2* tag areal+ 2 * endevægge?

d) Antal liter= samlet areal m2/8m2?

e) pris for maling: antal liter * 398

Er det rigtig opstillet og fremgangsmåde?



Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2022 af mathon

Væggene skal males - ikke taget.
Gavlarealet ser "mystisk" ud.

Ellers ser det fornuftigt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2022 af MentorMath

Glemte taget, det skal ikke med


Svar #4
26. september 2022 af shain

Så jeg skal ikke have tag areal med?
så samlet areal er 2* areal gavl+ 2* endevægge areal+ 2* areal sidevæg?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2022 af StoreNord

Eller rettere sagt:
2* areal gavlbund+ 2* gavlspids areal+ 2* areal sidevæg

d og e giver vist overraskende resultater; men det finder du nok ud af.      :-)


Svar #6
26. september 2022 af shain

tak

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllr}\textbf{c)}\\& \textup{Areal af sidev\ae gge: }&2\cdot \left (2.50\;\mathrm{m} \right )\cdot \left (15.80\;\mathrm{m}\right )&=&79.00\;\mathrm{m^2}\\\\& \textup{Areal af gavle: }&2\cdot\left ( \left (2.50\;\mathrm{m} \right )\cdot\left ( 7.60\;\mathrm{m} \right )+\frac{1}{2}\cdot \left ( (6.30-2.50)\;\mathrm{m} \right )\cdot \left ( 7.60\;\mathrm{m} \right ) \right )&=&\underline{66.88\;\mathrm{m^2}}\\\\& \textup{V\ae gareal i alt:}&&=&145.88\;\mathrm{m^2}\\\\\textbf{d)}\\&\textup{Antal liter maling:}&V=\left (145.88\;\mathrm{m^2} \right )\cdot \frac{1\;{L}}{8\;{m^2}}=18.2\;\mathrm{L}\\\\\textbf{e)}\\&\textup{Pris:}&\left (20\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 398\;\mathrm{\frac{kr}{10\;\mathrm{L}}} \right )&=&796.00\;\mathrm{kr} \end{array}


Svar #8
26. september 2022 af shain

Hvilket program bruger du Mathon til at lave beregningerne med? Er bare nysgerrig

Svar #9
27. september 2022 af shain

Det er meget pænt opstillet beregningerne. Bruger Word det er så besværligt

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. september 2022 af StoreNord

Til opgaver med brøker og ligninger kan du også bruge Google Docs.
Det er dejligt gratis og tilgængeligt alle vegne. Og det kan nemt konverteres til Word.
Nemme beregninger, som i de to første linjer, kan copy-pastes over i en god lommeregner og facit kan copy-pastes tilbage til dokumentet.

Men for at udføre beregningerne automatisk kræves der Wordmat, og det virker desværre kun i Word.


Svar #11
28. september 2022 af shain

Mange tak for info

Skriv et svar til: Areal af hus samt sidevægge som skal males

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.