Matematik

Hvordan regner jeg 7,14% af 75kr?

29. september 2022 af Elizabethkarstensen - Niveau: 9. klasse

Hej. Jeg har fået en matematikopgave for, men jeg er ikke så god til matematik, og kan ikke huske hvordan man regner procenten af noget. Altså ikke hvordan man finder procenten, men hvordan man finder ud af hvad fx 7,14% af 75kr er. Jeg håber der er nogen der kan hjælpe. Tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2022 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. september 2022 af nighthunter21

Der findes flere måder, men generelt skal man lave det tal man skal finde procenttallet af om til procentdele (pr. hundrede (dividér med 100)) også gange det med procenttallet f.eks.:

4% af 90 kr

90/100 * 4 = 3,6 kr.

I dit tilfælde: 75 kr./100 * 7,14 = 5,355 kr.

Mange vælger i stedet også at lave procenttallet om til pr. hundrede hvilket egentligt også er den rigtige vej, da der står procent %:

7,14% = 0,0714

7,14% * 75 kr. = 5,355 kr.

HUSK enheder og da der er tale om kroner ville man runde ned til nærmeste hele tal :)

TIP "%" tasten på lommeregner divdere automatisk med 100


Skriv et svar til: Hvordan regner jeg 7,14% af 75kr?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.