Matematik

Bestemme den afledede funktion, Vejen til Matematk A2, Opgave 138 h, Side 163, (Knud Erik Nielsen og Esper Fogh)" i kategorien "Matematik"

09. oktober 2022 af ca10 - Niveau: A-niveau

Opgave 138

h)

f (u ) = ( u - 10 ) • e0,11u

f ' ( u ) = ( u - 10 )' • e011u + ( u - 10 ) • (e0,11u )'     (jeg anvender produktreglen)

            = 1 • e0,11u + ( u -10 ) ( 0,11 • e0,11u )         f u ) = e0,11u   og ( k = 0,11 )    så    f ' (u ) = 0,11 • e0,11u

            = e0,11u + 0,11u • e0,11u -1,1 • e0,11u

            = e0,11u + e0,11u • (0,11u - 1,1 )

I følge facitlisten side 393 er den afledet  funktion, f ' ( u ) = e0,11u ( 0,11u - 0,1 )

Mit spørgsmål er, hvad gør jeg forkert ?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2022 af Anders521

#0 Du gør intet forkert. Du mangler blot at sætte e0,11u undenfor en parentes for alle tre led.

e0,11u + 0,11u • e0,11u -1,1 • e0,11u = e0,11u • ( 1 + 0,11u - 1,1 )                                                                                                                                   = e0,11u • ( 0,11u - 0,1)


Svar #2
09. oktober 2022 af ca10

Tak for svaret


Skriv et svar til: Bestemme den afledede funktion, Vejen til Matematk A2, Opgave 138 h, Side 163, (Knud Erik Nielsen og Esper Fogh)" i kategorien "Matematik"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.