Kemi

stof pk^h værdi og hvad er pH i opløsning før tilsætning af HCL opløsning?

21. oktober 2022 af sarabatta778 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej nogle der hurtigt kan hjælpe mig med disse opgaver.

der laves en 100 ml opløsning af 1.000 g af en ukendt base og denne opløsning titreres med en 0.2000 M HCL opløsning. Efter tilsætning af 24.0 ml af HCL opløsning er PH=10.60 og efter tilsætning af 48.0 ml registreres et kraftigt fald i pH og det konkluderes at ækvivalenspunktet er nået.

Hvad er stoffets pK^b værdi? (i ækvivalenspunktet er pH=pKa, dette skal bruges til at finde pkb med pKa+pKb=14)

Hvad er pH i opløsningen før tilsætning af HCL opløsning?

Hvad er pH i opløsningen efter tilsætning af 48.0 ml HCL opløsning. (her kan ka og c stilles op med hinanden fra formel 4.16)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2022 af Heptan

Hvad er stoffets pK^b værdi? (i ækvivalenspunktet er pH=pKa, dette skal bruges til at finde pkb med pKa+pKb=14)

Det er vist en fejl i opgaven. Det er halvvejs til ækvivalenspunktet at pH = pKa. Dvs. pKa = 10.60.


Skriv et svar til: stof pk^h værdi og hvad er pH i opløsning før tilsætning af HCL opløsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.